Weemhof/Lange Wal

Borculo

6 appartementen

De uitdaging

Binnenstedelijke herontwikkeling van een voormalige fietsenwinkel tot een complex met 6 fraaie appartementen. De locatie met uitzicht op de Berkel, is gelegen op één van de mooiste plekjes van Borculo, aan de rand van de binnenstad.

Resultaat

Het blok bestaat uit drie bouwlagen; begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping onder de kap. Per laag zijn twee appartementen gesitueerd. Het blok is voorzien van een gemeenschappelijke entree, een centraal trappenhuis en een lift. Op het achterterrein zijn een zestal bergingen. Het gebouw heeft haar entree gesitueerd aan de Lange Wal. Deze oostgevel is opgetrokken in baksteen en toont twee dakvormen; een platdak gecombineerd met een licht hellend pannendak waarin dakkapellen, en een gebogen mansardekap boven een vooruitspringend geveldeel aan de linkerkant.
De zuidgevel aan de Weemhof wordt gedomineerd door de ronde mansardekap met dakkapellen en metselwerk waarin horizontale en verticale raampartijen. De westgevel wordt gedomineerd door de balkons, loggia’s en verticaal metselwerk. De noordgevel tenslotte is een blinde gevel in verband met de korte afstand tot het buurerf.

Foto's

Weemhof/Lange Wal

Kaart

Maps