Spoorzone

Tilburg

In totaal gaat het om circa 200.000m2 bvo nieuw te realiseren opstallen en herbestemming van nog eens circa 20.000m2 bestaand vastgoed.

De uitdaging

In 2010 is de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen gemeente Tilburg en VolkerWessels. Het betreft een gebied van ruim 13 hectare in het centrum van Tilburg rondom het centraal station.

Op deze voormalige NS werkplaats (De Werkplaats) werden tot voor kort de treinstellen onderhouden en zelfs locomotieven gefabriceerd. De komende periode gaat NedTrain deze locatie verlaten, waarmee er ruimte ontstaat om dit tot op heden afgesloten gebied op te nemen in de stad en zo aan te laten sluiten bij enerzijds de naastgelegen wijk Theresia en anderzijds de binnenstad van Tilburg.

Een ‘geheim’ stukje stad wat zich in de komende periode gaat ontvouwen naar de inwoners en bezoekers van Tilburg.

VolkerWessels en gemeente Tilburg tekenen samen voor de herontwikkeling van deze bijzondere locatie en gaan hiervoor een PPS met elkaar aan.

Resultaat

De plannen voor het gebied worden momenteel gemaakt, met het doel om in 2012 met de eerste realisatie van nieuwe gebouwen en openbare ruimte te kunnen beginnen. Het gebied zal een levendig gebied worden wat ruimte biedt aan vele functies waaronder wonen, werken, onderwijs, cultuur, horeca etc..

Foto's

Spoorzone

Kaart

Maps