Riesweerd II

Giesbeek

71 woningen, waarvan 28 appartementen, 10 rijwoningen, 18 tweekappers en 15 vrijstaande woningen. Een deel van de grondgebonden woningen wordt in particulier opdrachtgeverschap ontwikkeld.

De uitdaging

De ontwikkeling van een aantrekkelijke woonbuurt tussen de uiterwaarden van de IJssel en het hart van het idyllische Giesbeek met woningen in diverse typen voor net zo diverse doelgroepen.

Resultaat

Op een prachtige plek, ingeklemd tussen het groen van de IJsseldijk en de oude linten van Giesbeek wordt de buurt Riesweerd II ontwikkeld. Rondom de centraal gelegen wadi met openbaar groen liggen woningen in diverse typen: vrijstaand, twee-onder-één-kap en rijwoningen. Naast de wadi is een fraai appartementengebouw van drie bouwlagen ontworpen; Riesweerd II biedt daarmee voor elk wat wils. De architectuur sluit aan bij de diversiteit zoals deze al Giesbeek bestond; een veelheid aan vormen en kleuren maar met een klassieke basis. Het appartementengebouw is ingetogen en modern en onderscheidt zich daarmee op een passende wijze van de grondgebonden woningen.

Foto's

Riesweerd II

Kaart

Maps