Heldenhof

Almere Buiten

ca. 400 woningen (grondgebonden/gestapeld) door diverse architecten; diverse commerciële ruimten, waaronder een Brede School.

De uitdaging

Gebiedsontwikkeling: interactief service wonen. Een nieuwe woonvorm waarin jong en oud interactief met elkaar omgaan. Met als doel dat de levens van de verschillende groepen zich vermengen. Het middelpunt van het concept is het openbare gebied, waaromheen de vrijstaande, geschakelde en licht gestapelde woningen gesitueerd zijn. Alle wenselijke voorzieningen worden in en rond de eigen woningen aangeboden.

Resultaat

Een nieuwe woonwijk waarin in jong en oud elkaar ontmoeten. Gebaseerd op de vroege tuinsteden, die nog altijd behoren tot de meest gewaardeerde woongebieden in ons land. De ruimtelijke kwaliteiten zijn ontstaan door de afwisselende architectuur, de intieme woonstraatjes die worden afgewisseld met ruimere ingesloten pleinen en grootschaliger assen die verwijzen naar collectieve voorzieningen . De herkenbaarheid, een grote mate van samenhang en oriëntatie zijn de sleutelwoorden die voor deze nieuwe woonwijk van toepassing zijn.

Foto's

Heldenhof

Kaart

Maps