Cobbenhagenlaan

Tilburg

Het gebouw bevat circa 11.434 m2 bvo op begane grond en 1e t/m 10e verdieping, waarvan circa 65% voor de kantoren en circa 35% voor de residentiële voorzieningen.

De uitdaging

Het ontwerpen van een multifunctioneel gebouw, dat een nieuwe schakel wordt tussen de bestaande campus van de UvT en de binnenstad van Tilburg. Het gebouw moet als verzamelgebouw onderdak kunnen bieden aan kantoren en aan residentiële voorzieningen in de vorm van restaurantaccommodatie, logiesaccommodaties en fitnessruimte.

Resultaat

Het gebouw is opgebouwd uit een souterrain, een begane grond en 10 verdiepingen.
Op de begane grond bevinden zich de ontvangstbalie, de lounge, de faculty club, de restaurantaccommodatie -inclusief  keukenvoorzieningen en opslag- en een bar. Tevens is er op de begane grond een front office voor studenten.
Daarboven zijn zes lagen kantoren, waarvan de eerste laag een back office voor studenten en vergaderzalen heeft en de andere vijf lagen een kantoorfunctie hebben.Tenslotte volgen drie lagen (achtste tot en met tiende verdieping) met logiesaccommodaties. De tiende laag fungeert als dakopbouw voor technische ruimten en een fitnessruimte.
In het souterrain zijn onder meer parkeerplaatsen, containerruimten, technische ruimten, een fietsenberging en opslagruimten.  

De verdiepingen zijn zodanig gemoduleerd dat uitwisselbaarheid tussen beide hoofdfuncties tot de mogelijkheden behoort.

Foto's

Cobbenhagenlaan

Kaart

Maps